Sıralama

İlik Suları

İlik suları, bebek beslenmesinde oldukça önemlidir. Kemik gelişimini destekleyen, vücudun direncini artıran ve farklı vitaminleri bir arada bulunduran ilik suyu, eskiden beri Türk mutfağında kullanılmaktadır. Sağlığın önemini bilenlerin tercih ettiği bu besin, evde kolay kolay üretilemez. Uzun bir süreci vardır. Kaynama süreci ve ilik suyunun elde edilmesi gerçekten zordur. Ama önde gelen markalar, annelerin bu zorluğu yaşamaması için özel kavanozlarda ilik suyu üretir. Baby Mall’da farklı markaların ürettikleri ilik sularını bulabilirsiniz.

İlik Suları ile Gelen Sağlık

İlik suyu, şifa kaynağıdır. Hasta olanlara yapılan çorbaların içine katılan ilik suyu, hastaları bile ayağa kaldırır. Çünkü içerisinde farklı vitaminler vardır. Vücudun ihtiyacı olan;

  • Protein
  • Kolajen
  • Hyaluronik Asit
  • Yağ
  • Glisin
  • Prolin
  • Alginin
  • Fosfor
  • Magnezyum
  • Demir
  • Kalsiyum
  • Selenyum
  • C vitamini

açısından zengindir. Ayrıca içeriğinde glukozamin, niasin, tiamin, sodyum, potasyum, çinko, manganez gibi pek çok yaşamsal element bulunur. Markalar, bu ürünleri tatlandırarak tüketicilere sunar. Formülünde % 60 oranında dana iliği bulunan ürünlerde domates suyu, havuç, soğan, sarımsak, kereviz sapı, elma sirkesi, tane karabiber, kekik, defne yaprağı, zencefil ve karanfil de vardır.

İlik Suları Bebek Sağlığı İçin Gereklidir

Sağlık çok önemli, hele ki söz konusu olan bebeklerin sağlığı ise durum daha elzem hale gelir. Bu yüzden, en sağlıklı bitkisel ve hayvansal gıdaları bebeklerinize vermeniz gerekir. İlik suları da bunlardan biridir. Sebzelerle ve baharatlarla lezzetlendirilen ilik suyu çeşitleri, cam kavanozda satılır. Cam kavanoz, ilik suyunun uzun süre bozulmadan kalabilmesi gereklidir. İlik suyu, hem çorbalarda hem de yemeklerde kullanılabilir. Elbette sadece bebekler değil, yetişkinler de bu ürünü tüketebilir.

 

Baby Mall’da İlik Suyu

İlik suyu, tüketilmeye hazır bir halde sunulur. Kullanmadan evvel çalkalanır. İsterseniz ürünü ısıtarak kullanabilir, isterseniz de yemeklere ve çorbalara pişirme esnasında ilave edebilirsiniz. Üründeki protein, yağ ve aminoasitler tabakalaşmaya, topaklanmaya ve dibe çökmeye neden olabilir. Bu, ürünün bozulduğu anlamına gelmez. Isıttığınız anda bu tortular erir. Çorba ve yemek eski haline döner.

Son Gezilen Ürünler