Tumburluplar Kitabı - Bu Sırrı Saklasak Mı

Tüm Çikolata Yayınları Ürünleri
(0 yorum)
49,00TL
Son 2 Ürün
8,17 TL x 6 ay'a varan


  • 1100 TL Üzeri
    Ücretsiz Kargo

Ürünü Paylaş
  • Ücretsiz kargo

    1100 TL ve üzeri
    ücretsiz kargo

  • Taksit

    Peşin fiyatına
    taksit imkânı

  • Taksit

    14 gün içinde
    iade hakkı

  • Taksit

    Mağazadan
    değiştir

  • Taksit

    Oto koltuklarına
    mağazada ücretsiz montaj

  • Orijinal ürün garantisi

    Orijinal ürün
    garantisi

  • 7/24 canlı destek

    7/24 canlı
    destek
    0 850 333 69 35

Tumburluplar Serisi Hakkinda:

  • 6 yas ve üzeri çocuklar için uygundur.
  • Her bir kitap 16 sayfadan olusmaktadir.

Hepimiz çocuklarimizin basarili ve mutlu olmalarini istiyoruz. Ne var ki, günümüzde çocuklar erken yasta internette kendilerini nasil koruyacaklarini, nasil saglikli besleneceklerini, okuldaki zorbalarla nasil bas edebileceklerini vb. ögrenmezlerse mutlu olmalari çok zor. Prof. Dr. Meltem Erinçmen Kanoglu tarafindan kaleme alinan Tumburluplar Serisi tam da 6-8 yas araligindaki çocuklara bu becerileri kazandiriyor.

Çocuklarimiza korkularin anlamlarini, hatalarin nedenlerini ya da ödüllerin amaçlarini etkili bir sekilde anlatabiliriz. Verecegimiz örneklerin kahramanlarinin aramizdan birileri olmasi onlar için çok önemli. Tumburluplar aramizdan çikan, bizim dilimizi kullanan, evrensel ve yerel degerleri tasiyan ve çok sevilen kahramanlarimiz. Neler mi yapiyorlar?

Dis hekimi koltuguna oturmaya korkan çocuklarin korktuklari anda ellerini tutuyorlar. Abur cubur yemenin zararlarini renkli çizgileriyle ögretiyorlar. Hayatlarinin önemli bölümünü geçirecekleri okullarinda, kötü anilar biriktirmemesi için, zorluklar karsisinda beraber mücadele veriyorlar.

Çocuklarin günümüzde karsilastiklari sorunlar ele aliniyor.

Yazar Prof. Dr. Meltem Erinçmen Kânoglu, 6 yas ve üzeri için hazirladigi Tumburluplar dizisiyle çocuklari, saglikli beslenme, internetteki tehlikeler, okul basarisizligi, dis hekimine gitme, okuma sorunlari gibi korkulariyla yüzlestiriyor.

Çocuklar kendilerini hikayenin kahramani yaparak kalici bir ögrenme tecrübesi yasiyorlar.

Tumburluplar Dizisi'nde olaylar hayvan karakterlerin agzindan hikayelestirilerek anlatiliyor. Kitaplarin sayfalarindaki bosluklara adlarini yazan çocuklar, kitap kahramanlarindan biri haline gelip, öykünün bir parçasi oluyorlar. Böylece öykünün genç okur tarafindan içsellesmesi amaçalaniyor.

?

Her temel egitici çocuk kitabinda oldugu gibi, burada da amaç çocuklara dogru beslenme, dis hekimine gitme, internette güvenlik gibi konulari, bir gereklilik olarak sunarken ayni zamanda bunu bir yasam tarzi ve öz-denetim (çocuklarin kendi kendilerini kontrol edecekleri) mekanizmasi olarak ekinlemektir. Çocuklar en iyi sekilde yaratici metinler araciligiyla ögrenirler.

Mesajlar didaktik olunmadan oyunla karisik bir sekilde ögretiliyor.

Öykü, masal ve oyun gibi anlatilarin çocugun hayal gücünde canlandirma ve rol model olusturma yapilarina sahip olmalaridir. Ayrica, elektronik çagini da asarak bilgi çagi çocuklarina metin üretmenin de kendi içinde pratikleri oldugunu unutmamak gerekmektedir. Bilimsel içerigi, çocuklarin heyecanla okuyacagi, didaktik olmayan ama mesaji oyunla verip, neden sonuç iliskileriyle mantiksal-bilissel sonuca varan metinler araciligiyla vermek çocuklari küçümsemeden ögrenme sürecine dâhil edecektir.

  • Tumburluplar Disleksiksi Misleksi, Okul çagina gelindiginde, okuma zorlugu ya da ögrenme güçlügü diye adlandirilan disleksiyle karsilasan çocuklar, velileri ve ögretmenleri için yazilmis. Çocuklar ve yetiskinler Tumburluplar Disleksi Misleksi kitabini okuyunca, disleksinin aslinda ögrenme zorlugu degil bir tür farkli algilama oldugunu görecekler. Disleksi, kitapta, egitim uzmanlarinin, pedagoglarin, nörobilimcilerin çalismalari açisindan bilimsel bir yaklasimla ele alinirken, bir yandan da iletisim bilimleri alaninda çalisan bir akademisyen ve bir disleksik olan yazarin kendi deneyimleri, sorunla basa çikisi ve çözüm önerileriyle zenginlesmistir.
  • Tumburluplar Okulda Zorba Var, Çocuklarin yasitlari tarafindan istemedikleri davranislari yapmaya zorlanma ve bu durumla bas edememe sorunlari ise bu kitabinda ele alinmakta. Kitapta, Küçük Tumburlup’la ona zorla kendi ödevlerini yaptirmaya çalisan sinif arkadasi Bon arasinda geçenler ve Tumburlup ailesinin olaya yaklasimi ele aliniyor.
  • Tumburluplar Internette Güvenlik, Öyküsünde Tumburluplar’in internette oyun oynarken girdikleri siteler, birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Olaylari inceleyen Müfettis Amanvermez ise, internetteki tehlikelere karsi çocuklari uyariyor ve ailelerin nasil davranmalari gerektigine deginiyor. Internette Güvenli Olmak Için Bes Altin Kural sayfasiyla biten kitabin sürprizi ise Biraz Eglenelim ve Sözcük Avi sayfalari.
  • Tumburluplar O Bir Reklence, Alisverise gidip bir ürünü ambalaji için almak istiyor musunuz? O halde Tumburluplar - O bir Reklence tam size göre çünkü ambalajlarin üzerinde sizin almanizi saglayacak hileleri anlatiyor ve kahramanlarimizla birlikte ambalaj tasarliyorsunuz. Bilinçli tüketici olmaya bir adim daha yaklasmis oluyorsunuz.
  • Tumburluplar Aburcuburlup, Tüm ailelerin yüzlesmek zorunda kaldigi ve özellikle okul çagindaki çocuklarin büyük bir problemi olarak karsimiza çikan sagliksiz beslenme ya da diger bir deyisle “abur cubur” gidalar da “Tumburluplar Aburlup Cuburlup” kitabinda karsimiza çikiyor. Sevimli Tumburlup kahramanlarimiz, Tutu Teyzelerinin rehberliginde, saglikli ve dengeli beslenmeyi ve bunun okul basarilarini nasil etkileyebilecegini ögreniyorlar.
  • Tumburluplar Bu Sirri Saklasak Mi, Tutulacak sirlar vardir... Ancak, bize zarar verebilecek sirlar da vardir ve hatta baskalarini üzebilecek sirlar da vardir ki bunlari ne yapacagimizi bilemeyebiliriz. Tumburluplar - Bu Sirri Saklasak mi?! bu tür bir sirla ne yapmamiz gerektigini öyküler.
  • Tumburluplar Dis Hekiminde, Çocuklarin en büyük korkularindan biri olan dis hekimiyle ilk karsilasmayi ele aliyor. Dis hekimi muayenehanesinde bekleyen diger kahramanlardan salyangoz, kurbaga ve kertenkele gibi sevimli hayvan karakterlerle de tanisan Tumburluplar ve maceralarinin anlatildigi kitabin bir de sürprizi var; Tumburluplar Cesaret Belgesi.

Ürün Özellikleri

Ürün KoduCKT-820
MarkaÇikolata Yayınları
CinsiyetUnisex
Üretim YeriTÜRKİYE
Barkod102000613893